ΚΙΝΑΛ: Οι οκτώ στους δέκα προτιμούν ΝΔ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Στο Μαξίμου φαίνεται πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όταν ονειρεύονται μετεκλογική ή και προεκλογική συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής.

Κι αυτό γιατί οι, σημερινοί τουλάχιστον, συσχετισμοί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το www.politik.gr, δεν θα έπρεπε να προκαλούν αισιοδοξία στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι μάλλον αγνοούν και τη σημειολογία.

Άνθρωποι του ΚΙΝΑΛ μας υπενθυμίζουν επί τούτου την θερμή υποδοχή και τα αυθόρμητα χειροκροτήματα που εισέπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το χαιρετισμό του στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και τα συγκρίνουν με τα χλιαρά που “απόλαυσε” ο Γιάννης Δραγασάκης επί της ίδιας ευκαιρίας.

Και να σκεφτεί κανείς πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρείται ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο για όλο το κομματικό φάσμα.

Φανταστείτε, δηλαδή, πόσο πιο ψυχρό θα ήταν το κλίμα αν είχε απευθύνει χαιρετισμό ο Αλέξης Τσίπρας”, μας αναφέρουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα πάντοτε με τους ίδιους ανθρώπους, οκτώ στα δέκα στελέχη του ΚΙΝΑΛ προτιμούν κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ παρά με το ΣΥΡΙΖΑ:

Ο πρωθυπουργός έχασε την ευκαιρία της προσέγγισης όταν η Φώφη Γεννηματά στήριξε δημοσίως την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό.

Τι έκανε τότε ο κ. Τσίπρας; 

Αντί να χαιρετίσει την κίνηση της προέδρου μας, η οποία υπερβαίνει μικροκομματικές σκοπιμότητες, πόλωσε το πολιτικό σκηνικό με την υπόθεση Novartis.

Τώρα πλέον δεν είναι καθόλου σίγουρο όχι μόνο αν θα υπάρξει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ μετά από τις εκλογές, αλλά ακόμα κι αν θα υπερψηφίσουμε την όποια λύση φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση για το ονοματολογικό και τις αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ”.

Γκρίνια για τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις

Από την άλλη, δεν λείπει η γκρίνια ανάμεσα στους βουλευτές και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ για τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του νεοπαγούς κόμματος.

Η αισιοδοξία που είχαν γεννήσει τα πρώτα ευρήματα μετά από την ίδρυσή του έχουν δώσει την θέση τους σε μια στασιμότητα η οποία δεν προδικάζει θετικές εξελίξεις, αν λάβουμε υπόψη πως όσο οδεύουμε προς τις κάλπες τόσο περισσότερο θα πολώνεται το κλίμα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε βάρος των μικρότερων κομμάτων.

Όπως μας σημειώνει χαρακτηριστικά πρώην υπουργός, “αν πάρουμε ποσοστό κάτω από το 10%, ο νους μας δεν πρέπει να είναι με ποιον θα κυβερνήσουμε- είναι αλήθεια ότι πάσχουμε ακόμα από κυβερνητισμό-, αλλά πώς δεν θα διαλυθούμε στα εξ ων συνετέθημεν”.