Κίνημα Αλλαγής: «Να διαβάσουν καλύτερα την έκθεση του ΟΟΣΑ στο Μαξίμου»

Σε καλύτερη ανάγνωση της έκθεσης του ΟΟΣΑ και σε παύση των πανηγυρισμών προτρέπει την Κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ενημερωτικό σημείωμα τονίζεται ότι «μετά το ΔΝΤ και το ΙΟΒΕ και ο ΟΟΣΑ προβλέπει χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης 2% για το 2018 αντί για 2,6% που είχε προϋπολογιστεί και 2,3% για το 2019. Η χώρα δηλαδή θα σέρνεται».

Όπως τονίζει το ΚΙΝ.ΑΛΛ, σύμφωνα με την έκθεση, η ανεργία, η φτώχεια και η ανισότητα παραμένουν υψηλές, οι μισθοί είναι χαμηλοί, οι επενδύσεις παραμένουν συμπιεσμένες και η παραγωγικότητα συνεχίζει να μειώνεται.

«Έκανε την τελευταία στιγμή… kolotumba»

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Κίνημα Αλλαγής στην έκθεση ΟΟΣΑ διαπιστώνεται ότι οι νέες θέσεις εργασίας είναι κυρίως προσωρινής και μερικής απασχόλησης. Ο κατώτατος μισθός καλύπτει πάνω από το 50% του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα οι ακαθάριστες αποδοχές να είναι χαμηλότερες από όριο φτώχειας για τετραμελή οικογένεια.

«Όσο για το χείλος του γκρεμού στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Γκουρία, πράγματι ο κ. Τσίπρας έκανε την τελευταία στιγμή την kolotoumba, όπως αναγνωρίζεται διεθνώς και δεν έκανε το μοιραίο άλμα, αφού όμως με τις επιλογές του, έφθασε τη χώρα ως εκεί» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.