Κλιμάκιο γιατρών από την Περιφ. Αττικής προσφέρουν βοήθεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τιράνων

Κλιμάκιο ιατρών του ΙΣΑ, που βρίσκεται στην Αλβανία, παρέδωσε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Τιράνων το υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε».
Οι ιατροί της ομάδας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην αντιμετώπιση των τραυματιών ενισχύοντας το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου ενώ η υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια, τόσο από τον διοικητή του Νοσοκομείου ‘Αρμπεν Ζενελάζ, όσο και από το ιατρικό προσωπικό. 
Ευχάριστη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι ο διοικητής και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου των Τιράνων έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στη χώρα μας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Στις συνομιλίες τους  με τον αρχηγό της αποστολής Πανάγο Μπουρλίδη αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο της ιατρικής στην Ελλάδα.
Για το θέμα, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης ευχήθηκε “ταχεία ανάρρωση” στους τραυματίες. Ανέφερε ότι ο  ΙΣΑ δημιούργησε την Ομάδα ‘Αμεσης Δράσης για να συνδράμει τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια. «Η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει και άλλους τρόπους με τους οποίους θα συνδράμει έμπρακτα στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανακούφιση των πληγέντων στη γειτονική Αλβανία. Αυτοδιοίκηση και επιστημονικός κόσμος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη» επισήμανε.
 

©Πηγή: amna.gr