Κωφός και μερικώς τυφλός σκύλος έσωσε 3χρονο κοριτσάκι

Κωφός και μερικώς τυφλός σκύλος κέρδισε- δικαίως- τους επαίνους της αστυνομίας καθώς προστάτευσε και βοήθησε ένα 3χρονο κοριτσάκι το οποίο είχε χαθεί στη σαβάνα της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, ο Μαξ, ένας 17χρονος σκύλος ράτσας Blue Heeler, έμεινε δίπλα στη μικρή Αουρόρα κατά τη διάρκεια μιας βροχερής νύχτας, πριν οδηγήσει την οικογένεια και τους διασώστες στο παιδί, το οποίο αναζητούσαν οι αρχές σε μια αγροτική περιοχή του Κουίνσλαντ από την Παρασκευή, όταν και εξαφανίστηκε σκορπίζοντας φόβο και ανησυχία στους οικείους της.

Πως βρέθηκε η μικρή Αουρόρα

Η γιαγιά του παιδιού, Λέισα, άκουσε τη φωνή της Αουρόρα και στη συνέχεια βρήκε τον Μαξ ο οποίος την οδήγησε κοντά της, σύμφωνα με πληροφορίες του  Κέλι Μπένστον, συντρόφου της Λέισα. Αυτό που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο θαυμασμό ήταν ότι ο Κέλι πρόσθεσε πως το ζώο ήταν κωφό και εν μέρει τυφλό.

Η αστυνομία ανακήρυξε αμέσως τον τετράποδο ήρωα μέλος του αστυνομικού σώματος. Μάλιστα  τα μέλη του τμήματος του Κουίνσλαντ ανήρτησαν μία φωτογραφία του σκύλου –ήρωα σχολιάζοντας «Τι καλό αγόρι, Μαξ! Τώρα είσαι επίτιμος σκύλος της αστυνομίας!»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, προς μεγάλη ανακούφιση της οικογένειάς της, η Αουρόρα, που βρέθηκε περίπου σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σπίτι της μετά από εξαφάνιση δεκαπέντε ωρών, χαίρει άκρας υγείας πέραν από κάποιες μικρές γρατσουνιές.