Κόικε: «Η ΔΟΕ πρέπει να δώσει εξηγήσεις»

Συνεχίζεται η κόντρα για τα αγωνίσματα του μαραθωνίου και του βάδην στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τα σχέδια της για τη μετακίνηση των δύο αγωνισμάτων στο Σαπόρο, παρά το γεγονός ότι η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο διαφωνεί.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της επιτροπής επίβλεψης της ΔΟΕ για το «Τόκιο 2020», Τζον Κόατες, συναντήθηκε ξανά με την κυβερνήτη της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιουρίκο Κόικε, η οποία εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει το αγώνισμα στο Τόκιο, αλλά ο αξιωματούχος της Διεθνούς Επιτροπής της ξεκαθάρισε πως η απόφαση αυτή δεν θα αλλάξει. 
«Τα αγωνίσματα αυτά πρέπει να παραμείνουν στο Τόκιο και η ΔΟΕ θα πρέπει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στον κόσμο για την απόφαση της αυτή, που ήταν πραγματικό σοκ για εμάς», δήλωσε η Κόικε, ενώ από την πλευρά του ο Κόατες επανέλαβε πως η απόφαση αυτή είναι οριστική, αλλά δεν πρόκειται να φύγει από την ιαπωνική πρωτεύουσα, πριν εξηγήσει στους ανθρώπους του Τόκιο τους λόγους και υπάρξει συναίνεση για τη μετάθεση των αγωνισμάτων

©Πηγή: amna.gr