Κόνσολας: «Η υπερφολόγηση υπονομεύει τον τουρισμό μας»

Με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας, που καταδεικνύουν τη μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας με δήλωση του άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση.

«Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τον τουρισμό το πρώτο δίμηνο του 2018 καταδεικνύουν τις επιπτώσεις από την υπερφορολόγηση και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος.

Η επιβολή ΦΠΑ 13% στη διαμονή και 24% στην εστίαση, όταν άλλες ανταγωνίστριες χώρες έχουν συντελεστές 10%, η επιβολή του φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, έχουν καταστήσει πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν» ανέφερε αρχικά ο Μ. Κόνσολας στη δήλωσή του και πρόσθεσε: «Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας κατά 7,6% σε σχέση με το 2017, καθώς ο μέσος όρος της δαπάνης διαμορφώθηκε στα 279 ευρώ ανά τουρίστα. Με πολύ απλά λόγια, μπορεί να έρχονται περισσότεροι τουρίστες, αλλά αυτοί δαπανούν λιγότερα χρήματα».

Και ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ κατέληξε αναφέροντας πως «δυστυχώς η κυβέρνηση – ακόμα και σήμερα – δεν αντιλαμβάνεται ότι η υπερφορολόγηση υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας».