Κοντονής: «Τον Μάιο ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι»

Το 18μηνο για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο και τότε θα αφεθούν ελεύθεροι δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. 

Ο κ. Κοντονής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ασφαλείας για τους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, ενώ παράλληλα έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απαγωγής τους στην Ελλάδα, όπως συνέβη με τις απαγωγές των φερόμενων ως στελέχη του δικτύου Γκιουλέν στο Κόσοβο.

Τέλος σχετικά με τη διάταξη για τους προς έκδοση καταδικασθέντες, είπε ότι δεν παρατείνεται η κράτηση πέρα από το 18μηνο, αλλά δεν δίνονται οι γνωστές ολιγοήμερες άδειες σε καταδικασθέντες από ελληνικό ποινικό δικαστήριο, εάν έχει ζητηθεί και αποφασιστεί η έκδοσή τους.

«Καμία εμπλοκή στην υπόθεση Δημάκη»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Βασίλη Δημάκη που έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες.

«Δεν εμπλέκεται το Υπουργείο στο θέμα, ενώ πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ο σωφρονιστικός κώδικας. Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι υπέβαλε αίτηση θεραπείας στο συμβούλιο φυλακής για απόφαση που είχε λάβει το συμβούλιο σε πρώτο βαθμό και σε δεύτερο βαθμό το συμβούλιο πλημμελειοδικών».