«Κορυφαία στιγμή για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η 83η ΔΕΘ»

Η συμμετοχή των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ ως Τιμώμενη Χώρα αναμένεται να αποτελέσει την κορυφαία στιγμή του 2018 για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, σύμφωνα με τον Deputy Assistant Secretary για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά Θέματα του State Department, Jonathan Cohen.

Ο κ. Cohen επισκέφτηκε την Τετάρτη (11/4) το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκε στο περίπτερο 13, το οποίο θα στεγάσει την Αμερικανική εκθεσιακή συμμετοχή και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσο Τζήκα.

Οι μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις στην 83η ΔΕΘ

Ο Αμερικανός, που συνοδευόταν από την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Rebecca Fong, σημείωσε ότι στην 83η ΔΕΘ θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα, είπε ότι το ενδιαφέρον Αμερικανικών εταιρειών για συμμετοχή στην ΔΕΘ είναι μεγάλο, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι φέτος Τιμώμενη Χώρα αποτελεί επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, παρουσίασε τις προοπτικές συνεργασιών μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών επιχειρήσεων με έμφαση στην καινοτομία και στην τεχνολογία.

Παράλληλα, επισήμανε πως η έλευση στην Έκθεση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες είναι πρωτοπόρες διεθνώς, δίνει τη δυνατότητα στην Θεσσαλονίκη να προβάλλει την εικόνα της στην ευρύτερη περιοχή ως ενός hub υψηλής τεχνολογίας.

Η Rebecca Fong, από την πλευρά της, στάθηκε ιδιαίτερα στο υψηλό επίπεδο της συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί με την ΔΕΘ-Helexpo, προκειμένου να είναι άρτια η αμερικανική συμμετοχή.