Κούβελας: Ξεκάθαρη η στάση της ΝΔ για την ψήφο αποδήμων

«Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν μια σημαντική στάση σε αυτή την πορεία που ξεκίνησε πριν τος εκλογές» τόνισε ο βουλευτή της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Και πρόσθεσε : «Ήταν ξεκάθαρη η στάση της ΝΔ πως οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό μόνιμα πρέπει επιτέλους να έχουν αυτό το δικαίωμα, δηλαδή να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Αυτό το ζήτημα έρχεται στην ώρα του υπάρχει και η σχετική επεξεργασία ενός προσχεδίου νόμου, όμως προηγείται η συνάντηση του πρωθυπουργού και οι αντιδράσεις των άλλων κομμάτων. Θετικά στέκεται το σύνολο των κομμάτων με διαφοροποίηση σε κάποιες τεχνικές παραμέτρους».

Όσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα ο κ. Κούβελας επεσήμανε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά έχει μια άλλη πρακτική. Στα λόγια φάνηκε η τόσο προοδευτική και δημοκρατική αυτή παράταξη να είναι αντίθετη στο δικαίωμα κάποιων Ελλήνων να ψηφίζουν».

Και πρόσθεσε «Κάνουν τεράστιο λάθος το οποίο δεν παύει να είναι και πρόκληση για τις δημοκρατικές ευαισθησίες όλων των υπολοίπων. Συνεχίζουν να επιχειρηματολογούν πάνω στη βάση ότι η ΝΔ έχει σκοπιμότητες. Ένα είναι να θεσμοθετήσεις τη ψήφο των αποδήμων και ένα δεύτερο να την κερδίσεις. Εκεί θέλει  δουλειά να πείσεις τους ψηφοφόρους. Προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις να επιμένουν».

Αναλυτικά όσα είπε στον Flash ο Δ. Κούβελας:

Διαβάστε ακόμη: Δρίτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απομονωμένος»