Κούλογλου: «Μετά τα μνημόνια τελειώνει και η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ»

Την ώρα που ο Στέλιος Κούλογλου τονίζει ότι μετά το τέλος των μνημονίων θα πάψει να υφίσταται η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ανοίγει ένα νέο παράθυρο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

«Με τους ΑΝΕΛ ήταν μια υποχρεωτική συμμαχία. Με οποιαδήποτε άλλη, η κυβέρνηση θα είχε πέσει. Θυμάστε τι έγινε το 2015. Και η πρώτη και η δεύτερη κυβέρνηση θα είχαν πέσει. Από εδώ και πέρα όμως, όταν τελειώσουν τα μνημόνια και πάμε στις εκλογές, τελειώνει η ανάγκη αυτής της κυβερνητικής συμμαχίας και πρέπει να αναζητηθούν άλλες συμμαχίες σε διαφορετική κατεύθυνση, πιο προοδευτική, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη με τα επιτυχημένα παραδείγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ “Real FM”.

Και πρόσθεσε λέγοντας πως «η Πορτογαλία είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα, η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που πάει καλά, που έχει αποδοχή από τον κόσμο που είναι μια κυβέρνηση Σοσιαλιστών με την Αριστερά. Προς τα εκεί πρέπει να πάμε. Βεβαίως αυτό απαιτεί τομές στην κουλτούρα συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως τομές στη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής και γενικότερα της Κεντροαριστεράς».

«Αμφισβητίας ο Δ. Καμμένος, τέτοιοι υπάρχουν παντού»

Σε ερώτηση για τα όσα ισχυρίζεται κατά καιρούς ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε ότι ο «Καμμένος είναι αμφισβητίας στους ΑΝΕΛ. Σαν αυτούς που έχει κάθε κόμμα».

Τέλος αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων που σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα πρέπει να εφαρμοστούν από το 2019 υπογράμμισε πως «το θέμα της περικοπής των συντάξεων είναι ένα θέμα σε εκκρεμότητα, δεν το θεωρώ δεδομένο εγώ. Εάν το ΔΝΤ τελικώς δεν συμμετέχει στη συνέχεια, αυτά τα μέτρα που το ΔΝΤ είχε επιβάλλει εκβιάζοντας ότι αλλιώς θα φύγει το Βερολίνο, μπαίνουν σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης. Εάν το ΔΝΤ μείνει, που είναι και η μεγαλύτερη πιθανότητα όπως φαίνεται σήμερα, επειδή οι αποδόσεις στην οικονομία είναι καλές μπορείς να αντισταθμίσεις άμεσα τις απώλειες που έχεις από τις περικοπές στις συντάξεις δίνοντας π.χ. σε αυτούς που χάνουν μια 13η σύνταξη. Αυτό το περιθώριο το έχει κανείς αν οι οικονομικοί δείκτες είναι καλά».