Κουμουτσάκος: «Η ΝΔ δεν μετακινείται στο θέμα του Συντάγματος της πΓΔΜ»

Την αμετακίνητη θέση της Νέας Δημοκρατίας στο βασικό θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

«Η μόνη εξασφάλιση για μια λύση συνολική, οριστική και ενιαία στο ζήτημα της ονομασίας, είναι η αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας. Αυτή είναι μια σταθερή μας θέση» τόνισε ο Γ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Η συμφωνία εάν επιτευχθεί έχει πολλά στοιχεία προς συνεκτίμηση. Η θέση της ΝΔ για αλλαγή του Συντάγματος είναι σταθερή και αμετακίνητη, γιατί είναι η μόνη ασφαλής εγγύηση της εφαρμογής μιας συνολικής και οριστικής λύσης».

“Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν θέλει επεισόδιο”

Επίσης, σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός είναι μεγάλο θέμα για την ελληνική οικονομία. Όλοι πρέπει να απευχόμαστε και να δουλέψουμε γι’ αυτό, για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης. Όλοι οφείλουμε να αποτρέψουμε ενέργειες και δηλώσεις, ώστε να αποφύγουμε την πιθανότητα η συσσωρευμένη ένταση τόσων μηνών να οδηγήσει είτε από παρανόηση, είτε από λάθος εκτίμηση σε μια κλιμάκωση, σε ένα επεισόδιο. Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση επιθυμούν ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή».