ΙΝΤΙΜΕ

Κρίσιμο το δεύτερο ραντεβού ΑΕΚ-Λάζαρου

Η επιθυμία ΑΕΚ και Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου να συνεχίσουν τη συνεργασία τους είναι δεδομένη. Όμως αυτό δεν αρκεί από μόνο του. Στην πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές διαπιστώθηκε όχι ακριβώς οικονομικό χάσμα, αλλά μια ουσιώδης διαφορά που για την ώρα μοιάζει ικανή να οδηγήσει σε διαζύγιο.

Ραντεβού με Μελισσανίδη

Η πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη θεωρεί πως από τη στιγμή που ο παίκτης είχε συμφωνήσει σε αυτή την οψιόν με συγκεκριμένα χρήματα (320.000 ευρώ) για τον τρίτο χρόνο συνεργασίας, θα πρέπει να τηρήσει το λόγο του και εν συνεχεία θα τεθεί και το ζήτημα επέκτασης συμβολαίου για ένα ή ακόμη και δύο χρόνια ακόμη. Ο ποδοσφαιριστής έκανε νύξεις εδώ και μήνες για νέο συμβόλαιο με αποδοχές περίπου 400.000 ευρώ, που θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη σεζόν και θα τον δεσμεύει για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Είναι προφανές πως η οικονομική διαφορά δεν είναι μεγάλη. Όμως ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ θεωρεί ζήτημα τιμής την τήρηση του λόγου και έχει αποδείξει πως ξέρει να επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές. Από την πλευρά του ο 31χρονος άσος ξέρει πως αυτό θα είναι πιθανότατα το τελευταίο καλό συμβόλαιο στην καριέρα του, διανύει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του και βλέποντας τόσους συμπαίκτες του να έχουν υπογράψει αναπροσαρμογή και επέκταση (Μάνταλος, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες κλπ.) θέλει να έχει ανάλογη αντιμετώπιση.

Ολα θα κριθούν σε νέα επαφή που θα έχουν σύντομα οι δύο πλευρές. Εκεί θα διαπιστωθεί αν θα τραβήξουν το σχοινί στα άκρα ή θα βάλουν νερό στο κρασί τους για να βρεθεί μια φόρμουλα που θα ικανοποιεί και τις δύο. Ειδάλλως, η ΑΕΚ θα κινηθεί για την αντικατάσταση του Λάζαρου κι αυτός θα ψάξει αλλού το μέλλον του, πιθανώς ακόμη και εντός Ελλάδας, αφού ο Ολυμπιακός φέρεται να εξετάζει «ζεστά» την περίπτωσή του εφόσον μείνει ελεύθερος.