Κυρίζογλου: Θέλω διάδοχο στην ΠΕΔ τον Καϊτεζίδη

«Στην Ελλάδα ζούμε μία τρέλα. Υπάρχουν πολιτικολογούντες αρχαιολόγοι και αρχαιολογούντες πολιτικοί» δήλωσε στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» και τον Flash 99,4 o Λάζαρος Κυρίζογλου σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του μετρό.

«Υπάρχει μία φυλή αρχαιολόγων που λέει ότι πρέπει να γίνει απόσπαση και επανατοποθέτηση. Υπάρχει άλλη μία φυλή- σχολή αρχαιολόγων που λέει ότι όχι θα γίνει με την παραμονή των αρχαιοτήτων εκεί και η  υπόγεια σήραγγα  ταυτοχρόνως. Και υπάρχει και μία τρίτη φυλή αρχαιολόγων και κάποιων άλλων  στη Θεσσαλονίκη που δεν θέλουν να γίνει το μετρό ποτέ» είπε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Εμείς ενστερνιζόμαστε την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης που ακολουθεί τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης. Ο κ. Ζέρβας είναι σοβαρός δήμαρχος, είναι ένας δήμαρχος που είναι και μηχανικός και κατέχει το θέμα άριστα, τον εμπιστευόμαστε και είμαστε μαζί του» υπογράμμισε ο κ. Κυρίζογλου.

«Αν η λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης χρονικά είναι πιο σύντομη και οικονομικά πιο φθηνή ναι τη θέλουμε» τόνισε.

Ερωτηθείς για το αν η υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΚΕΔΕ έχει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας απάντησε «Το τι θα η ΝΔ είναι δική της υπόθεση. Εγώ είμαι ΝΔ και δεν το έχω κρύψει ποτέ και οι συνδημότες μου το γνωρίζουν και με τίμησαν με ποσοστό 70% στις τελευταίες εκλογές από τον α γύρο. Την προηγούμενη τετραετία χάρη στην ενότητα της παράταξής μας έκανα πίσω για τον δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Πατούλη».

Και πρόσθεσε: «Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Πιστεύω ότι επειδή έχω την εμπειρία τη γνώση, αγαπώ την τοπική αυτοδιοίκηση και ευελπιστώ ότι θα με ψηφίσουν και θα εκπροσωπήσω επάξια το θεσμό».

Την υποψηφιότητα του κ. Κυρίζογλου υποστηρίζουν ήδη 75 δήμαρχοι από όλη τη χώρα ενώ όπως είπε ο ίδιος υπάρχουν και άλλοι.

Μάλιστα αποκάλυψε πως θα ήθελε για διάδοχό του στην ΠΕΔΚ-ΚΜ τον δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη «που έχει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Αναλυτικά όσα είπε ο Λάζαρος Κυρίζογλου: