Λαφαζάνης: «Νομοσχέδιο έκτρωμα που ξεπουλά τέσσερις λιγνιτικές μονάδες»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, άσκησε ο γενικός γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας για «κακόγουστο θέατρο» εις βάρος του ενεργειακού γίγαντα της χώρας.

«Αυτή την ώρα στη Βουλή, παίζεται ένα κακόγουστο θέατρο σε βάρος της ΔΕΗ με όλα τα μνημονιακά κόμματα να συμπρωταγωνιστούν σε μια κωμικοτραγική παράσταση εκτέλεσης της Ελλάδας και υποθήκευσης του ελληνικού λαού. Τσίπρας και Σταθάκης, ξεπουλώντας λιγνιτικές μονάδες και την ίδια την ΔΕΗ, δίνουν ταυτόχρονα τέλος σε όλη την εθνική ενεργειακή βάση της χώρας αφού έχουν ξεπουλήσει ήδη τον ΑΔΜΗΕ, ξεπουλάνε τον ΔΕΣΦΑ και έχουν σχεδιάσει να ξεπουλήσουν την ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Λαφαζάνης σε γραπτή του δήλωση.

Συνεχίζοντας επεσήμανε επίσης ότι «η Ελλάδα, ήδη αποικία χρέους, μετατρέπεται σε οιονεί ενεργειακή αποικία θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας», ενώ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Γ. Σταθάκη για διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων «παραπλανητικούς  και διάτρητους».

“Ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας περιμένει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ”

«Από την στιγμή που οι εργαζόμενοι των λιγνιτικών μονάδων θα δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες, δεν μπορούν να διασφαλισθούν οι μισθοί και η απασχόλησή τους έστω για κάποια χρόνια με νομοθετική ρύθμιση, αφού αυτή θα καταπέσει ως ασύμβατη με το νεοφιλελεύθερο ευρωενωσιακό δίκαιο. Ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας προετοιμάζεται για όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ» τόνισε συγκεκριμένα, ο γ.γ. της ΛΑΕ.

Και κατέληξε λέγοντας πως το «νομοσχέδιο έκτρωμα για τις λιγνιτικές μονάδες, ακόμα και αν περάσει ή ψηφισθεί στη Βουλή από επίορκους βουλευτές, δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί στην πράξη και θα μείνει στα χαρτιά».