Λαφαζάνης: Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ελλάδα

Τις μνημονιακές πολιτικές «δείχνει» η Λαϊκή Ενότητα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως τη βασική αιτία για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πρωταθλήτρια στην ανεργία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία στην Ευρώπη και με μεγάλη διαφορά, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία τον Μάρτιο του 2018 ήταν πάνω από 20%, δηλαδή σχεδόν τριπλάσια από το αντίστοιχο ποσοστό της ευρωζώνης, που διαμορφώθηκε στο 8,5%».

Όπως τονίζει το γραφείο Τύπου της ΛΑΕ: «Επιπλέον, η Ελλάδα κρατάει τα σκήπτρα στην ανεργία των νέων, 42,3% τον Ιανουάριο του 2018, έναντι 17,3% στην ευρωζώνη και 15,6% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ποσοστά καταγράφονται για την Ελλάδα χωρίς να υπολογιστεί ο τεράστιος αριθμός νέων, που μετανάστευσε στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης και η επικράτηση της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας, που φτάνει στις νέες προσλήψεις το 52% και οδηγεί σε πολύ χαμηλούς μισθούς, ουσιαστικά σπάει μία θέση εργασίας σε δύο».

Για όλα φταίνε οι μνημονιακές πολιτικές

«Οι μνημονιακές πολιτικές είναι η βασική αιτία για την αύξηση της ανεργίας, την μετανάστευση των νέων, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων την μείωση των μισθών.

Η κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων, η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε συνδυασμό με επαναφορά εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την ευημερία του ελληνικού λαού».