Λαφαζάνης: «Σε ώρες εθνικών απειλών να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί»

Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το συμβολαιογραφείο επί της Καποδιστρίου 18 στην Αθήνα.

«Το πρώτο που θέλω να σας πω είναι ότι στο συμβολαιογραφείο επί της Ακαδημίας 59, στο οποίο είχαμε ανακοινώσει ότι ως ΛΑΕ θα κάνουμε σήμερα στις 2 το μεσημέρι την διαμαρτυρία μας, παρ’ ότι αλλάξαμε και πήγαμε σε άλλο χώρο, υπό το φόβο του κινήματος και της αντίδρασής μας, ανεστάλησαν όλοι οι πλειστηριασμοί, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών – Πειραιώς» τόνισε αρχικά ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Το δεύτερο που θέλω να πως και αυτό είναι σημαντικό επίκαιρο πολιτικό θέμα είναι το εξής:

Ντρέπεται κανείς ως Έλληνας πολίτης σε ώρα εθνικών απειλών για την πατρίδα μας να βλέπει την κυβέρνηση, αντί να ενώνει και να στηρίζει τον ελληνικό λαό, να τον διαιρεί, να τον κατακερματίζει και να τον λεηλατεί. Είναι εθνική και κοινωνική τραγωδία σε ώρες εθνικών απειλών, η κυβέρνηση προβαίνει αμείλικτα, κυνικά και χωρίς έλεος σε μαζικούς πλειστηριασμούς, α’ κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και πετά κόσμο άστεγο στο δρόμο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το αίτημα μας είναι ένα. Σε ώρες εθνικών κινδύνων, πρέπει, πολύ περισσότερο από χτες, να σταματήσουν όλοι οι πλειστηριασμοί. Και η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε μια γενικευμένη «σεισάχθεια» στα ιδιωτικά χρέη, με στόχο όχι μόνο την κοινωνική δικαιοσύνη αλλά με κύρια επιδίωξη την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Η αγωνιστική συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, που τελικά πραγματοποιήθηκε σε  συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό  Καποδιστρίου 18, στην Αθήνα,    έγινε γιατί αυτό είχε προγραμματίσει πολλούς  ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς , μεταξύ των οποίων:

1) Οικόπεδο 154 τ.μ στην Αθήνα με τιμή προσφοράς 52.800 €

2) Οικόπεδο 234,47 τ.μ    Ωρωπός        με τιμή προσφοράς 70.000

3) Αγροτεμάχιο 5.750 τ.μ. Ιωάννινα με τιμή προσφοράς        50.000 €

4) Διαμέρισμα    108 τ.μ    στο Αίγιο με τιμή προσφοράς      155.000 €

5) Διαμέρισμα 78,5 τ.μ    Α. Λιόσια με τιμή προσφοράς    39.000 €

6) Διαμέρισμα 67 τ.μ    Καλλιθέα με τιμή προσφοράς    40.000 €    για χρέος

111.000€

7) Γραφείο 40 τ.μ          Αθήνα      με τιμή προσφοράς 38.800 €    για χρέος      40000€

8) Διαμέρισμα  ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 46 τ.μ      Αθήνα με τιμή προσφοράς για τα 3/8    7.500 ευρώ για χρέος 60000€