Λαζαρίδης: Έχει αρχίσει η καταγραφή ζημιών

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Ευκαρπίας και στη Νικόπολη στον δήμο Παύλου Μελά λόγω της χθεσινοβραδινής σφοδρής καταιγίδας μίλησε στο Flash 99,4 o αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Αθλητισμού, Δράσεων Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου Μελά Αθανάσιος Λαζαρίδης.

«Από χθες το βράδυ είμαστε στους δρόμους να καθαρίσουμε με τα μηχανήματα από τα φερτά υλικά εκεί που έσπασε το ρέμα και πλημμύρισαν 20 σπίτια ενώ γίνεται και καταγραφή των ζημιών» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης «Ο δήμος Παύλου Μελά εδώ και πέντε χρόνια καθαρίζει τα περισσότερα ρέματα, αλλά υπάρχουν ρέματα στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση και είναι πολύ επικίνδυνα».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Παύλου Μελά υπογράμμισε πως «Από το 2014 υπάρχει έγκριση πίστωσης για αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Παύλου Μελά και δυστυχώς έχουμε πάει στο 2019 και δεν έχουν αρχίσει αυτά τα έργα» και πρόσθεσε «Δυστυχώς, υπάρχει η γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου. Η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού είναι έργο της Περιφέρειας τα χρήματα όμως προέρχονται από το υπουργείο».