Λεμπρόν: «Ο Μόρεϊ δεν ήταν καλά πληροφορημένος…»

Θέση στην αντιπαράθεση μεταξύ της Κίνας και του ΝΒΑ πήρε ο Λεμπρόν Τζέιμς, λέγοντας ότι ο γενικός διευθυντής των Χιούστον Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ, «δεν ήταν καλά πληροφορημένος», όταν έστειλε το tweet για την υποστήριξη διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ αυτό το μήνα.

Το tweet του Μόρεϊ υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ στις 4 Οκτωβρίου προκάλεσε μια «καταιγίδα» που ώθησε τους Κινέζους χορηγούς και συνεργάτες να διακόψουν τις σχέσεις με τη λίγκα, η οποία κλήθηκε να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με την ελευθερία του λόγου.

Ο Τζέιμς μίλησε στα ΜΜΕ πριν από τον αγώνα των Λέικερς με τους Γουόριορς. Αφού λοιπόν στην αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν θα μιλήσει για τις σχέσεις του ΝΒΑ με την Κίνα, στην συνέχεια σχολίασε σχετικά με το tweet του Μόρεϊ: «Όλοι μιλάμε για την ελευθερία του λόγου. Ναι έχουμε ελευθερία λόγου. Αλλά μερικές φορές υπάρχουν επιπτώσεις όταν δεν σκέφτεσαι τους άλλους. Δεν θέλω να έλθω σε κόντρα με τον Μόρεϊ, αλλά πιστεύω ότι δεν ήταν καλά πληροφορημένος όταν μίλησε».

Λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου και ενώ υπήρξαν αρχικά αντιδράσεις, ο Τζέιμς αποφάσισε να στραφεί και ο ίδιος στο twitter προκειμένου να διευκρινίσει τις δηλώσεις του: «Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω την σύγχυση. Δεν πιστεύω ότι ελήφθησαν υπ΄ όψιν οι συνέπειες που ενδεχομένως θα υπήρχαν από το tweet του Μόρεϊ. Δεν συζητώ για το περιεχόμενο του tweet. Άλλοι μπορούν να μιλήσουν για αυτό».

 

©Πηγή: amna.gr