Φωτογραφία Αρχείου

Libération: Μελάνια, ο «καλός μπάτσος» έναντι της πολιτικής του συζύγου της

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών την Μελάνια Τραμπ, φιλοξένησε πριν από μερικές ημέρες η γαλλική εφημερίδα Liberation. Κύριο θέμα του δημοσιεύματος αποτελεί ο ρόλος της Μελάνια, ιδιαίτερα στο θέμα του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η Liberation, επιχειρώντας να υπενθυμίσει μια σειρά από γεγονότα στους αναγνώστες της, στα οποία η Πρώτη Κυρία ενώ θα μπορούσε, δεν εξέλαβε δημόσια θέση, τονίζει πως είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μια αλλαγή στάσης ανάμεσα στην ίδια και τον σύζυγό της.

Το σκάνδαλο της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και της σχέσης της με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η αισθητή απουσία της από την σύνοδο κορυφής των G7, είναι ορισμένα περιστατικά που φανερώνουν πως η Μελάνια Τραμπ, είναι ίσως από τις πιο διακριτικές Πρώτες Κυρίες που πέρασαν ποτέ από την ιστορία του συγκεκριμένου αξιώματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, μια πρόσφατη δήλωσή της, φανερώνει σύμφωνα με την Liberation, ότι μάλλον η Μελάνια ήρθε η ώρα να κάνει τη διαφορά στην μέχρι τώρα πορεία της.

Τον τελευταίο καιρό, η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» που υιοθετήθηκε από την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, φαίνεται πως έχει προκαλέσει κύμα δυσαρέσκειας τόσο στους Δημοκρατικούς, όσο και στους Ρεπουμπλικανικούς κύκλους.

Υπολογίζεται δε, ότι βάσει του συγκεκριμένου μέτρου, περίπου 2.000 παιδιά-ανήλικοι έχουν διαχωριστεί από τις οικογένειές τους, οι οποίες έχουν εκδιωχθεί καθώς φέρεται να μην έφεραν τα νόμιμα, για την παραμονή στην χώρα, έγγραφα.

Όπως αναφέρει το άρθρο της δημοφιλούς γαλλικής εφημερίδας, «Η Μελάνια δήλωσε μέσω της εκπροσώπου της ότι απεχθάνεται να βλέπει τα παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους που είναι μετανάστες, ζητώντας να υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο, για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση». Μια δήλωση, που  όπως επισημαίνει το δημοσίευμα,  «έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που εφαρμόζει ο σύζυγός της: Η μηδενική ανοχή που ξεκίνησε από τον Απρίλιο από τον δαιμόνιο υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, υπερασπιστή μιας ιδιαίτερα σκληρής γραμμής σε θέματα μετανάστευσης».