Λήγει στις 14 Νομεβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 50 υποτροφίες του ΙΚΥ, για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό

Στις 14 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις 50 υποτροφίες που χορηγεί το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, σε ξένους υπηκόους (αλλογενείς ή ομογενείς), προς παρακολούθηση κύκλου μαθημάτων και σεμιναρίων «Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» στην Ελλάδα.

Με ανακοίνωσή του, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, ομότιμος καθηγητής, Γιάννης Χρυσουλάκης, καλεί τους ενδιαφερόμενους ομογενείς να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με την προκήρυξη του ΙΚΥ, στο πλαίσιο του 26ου προγράμματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό 2019-2020.

Η υποτροφία χορηγείται αποκλειστικά για την παρακολούθηση ειδικού κύκλου μαθημάτων και σεμιναρίων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, θα υλοποιηθεί σε Ελληνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και έχει διάρκεια 7 μήνες, από τον Δεκέμβριο 2019 ως τον Ιούνιο 2020, ενημερώνει το ΙΚΥ.

Οι επιλεγέντες υπότροφοι υποχρεούνται να υποβάλουν στην υπηρεσία του ΙΚΥ φάκελο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επικυρωμένα, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2019.

Οι προϋποθέσεις και οι όροι που διέπουν την υποψηφιότητα στο ανωτέρω πρόγραμμα περιγράφονται στον εξής σύνδεσμο: https://www.iky.gr/el/anakoinoseis/item/3402-deltio-dimosiotitas-26ou-programmatos-ellinikis-glossas-kai-politismoy-2019-2020

©Πηγή: amna.gr