Λονδίνο: Θάνατος ληστή διχάζει τους κατοίκους προαστίου (pics)

Έντονη είναι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κατοίκους της περιοχής South Park Crescent στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, εξαιτίας της υπόθεσης δολοφονίας ενός ληστή που είχε εισβάλλει στην οικία ενός 78χρονου, τα πυρά του οποίου άφησαν νεκρό τον δράστη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει δημιουργήσει ένα έντονο φιλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία μαστίζεται από την εγκληματικότητα.

Η υπόθεση

Η συγκεκριμένη ληστεία γύρω από την οποία ξετυλίγεται το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης, διαδραματίστηκε το βράδυ της 4ης Απριλίου, όταν τρεις άνδρες εισήλθαν ένοπλοι στην οικία ενός 78χρονου, ο οποίος διέμενε με την ανάπηρη σύζυγό του.

Ο ηλικιωμένος, όταν συνειδητοποίησε το τι ακριβώς συνέβαινε, σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε τον έναν εξ αυτών αφήνοντάς τον νεκρό.

Κατόπιν, έξω από τον φράκτη του συγκεκριμένου σπιτιού, συγγενικά του, αλλά και φιλικά του πρόσωπα άφησαν μπαλόνια και λουλούδια προς τιμήν της μνήμης του νεκρού δράστη, του Henry Vincent, ή αλλιώς Henry Boy, όπως ήταν το παρατσούκλι του. Εκτός όμως αυτών, παράλληλα εκτόξευσαν απειλές εναντίον του 78χρονου, τον οποίο αποκάλεσαν «δολοφόνο».

Πολλοί όμως ήταν οι κάτοικοι οι οποίοι μπροστά στις κάμερες έσπευσαν να ποδοπατήσουν τα λουλούδια και να κόψουν τα μπαλόνια αγανακτισμένοι με την πιθανή τιμωρία του 78χρονου.

Η Scotland Yard από πλευράς της, ανακοίνωσε ότι ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ο ίδιος και η ανάπηρη σύζυγός του, μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας, όπου φυλάσσονται από μυστικούς αστυνομικούς.