Μ. Χαρακόπουλος: «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα Εξάρχεια»

Να αλλάξει τακτική στα Εξάρχεια κάλεσε την κυβέρνηση ο Μ. Χαρακόπουλος, μετά την «κραυγή απόγνωσης» των κατοίκων της περιοχής.

«Η διαμαρτυρία-καταγγελία εκατοντάδων κατοίκων των Εξαρχείων στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών  αποκαλύπτει, σε όλη τους την τραγικότητα,  όλες τις πτυχές του προβλήματος που βιώνουν οι πολίτες σε καθημερινή βάση. Η ανάγνωση του κειμένου κάνει κάθε καλόπιστο πολίτη αυτής της χώρας να ντρέπεται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει μία από τις ιστορικότερες συνοικίες της Αθήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Μ. Χαρακόπουλος για τα Εξάρχεια:

«Η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι πλέον ανεξέλεγκτη, με τους κατοίκους να νοιώθουν φυλακισμένοι στα ίδια τους τα σπίτια, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες εγκαταλείπουν την περιοχή, οι συγκοινωνίες και τα ασθενοφόρα την παρακάμπτουν. Τα Εξάρχεια είναι πια ένα γκέτο παρανόμων  και ορμητήριο για επιθέσεις σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Η στάση του κατ’ ευφημισμόν Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις εκκλήσεις μας για τήρηση της νομιμότητας υπήρξε πάντοτε απαξιωτική, καθώς δεν αναγνωριζόταν ποτέ το ζήτημα των Εξαρχείων ως πραγματικό πρόβλημα. Όπως αποδεικνύεται, οι σχέσεις με το πολιτικό περιθώριο, τις περίφημες “συλλογικότητες” και τα “δικά τους παιδιά” ιεραρχούνται υψηλότερα από την ασφάλεια των πολιτών και, ιδιαιτέρως, των κατοίκων και επαγγελματιών των Εξαρχείων, καθώς και των γειτονικών συνοικιών.

Η διαμαρτυρία-καταγγελία, ωστόσο, εκατοντάδων κατοίκων των Εξαρχείων στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών  αποκαλύπτει, σε όλη τους την τραγικότητα,  όλες τις πτυχές του προβλήματος που βιώνουν οι πολίτες σε καθημερινή βάση. Η ανάγνωση του κειμένου κάνει κάθε καλόπιστο πολίτη αυτής της χώρας να ντρέπεται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει μία από τις ιστορικότερες συνοικίες της Αθήνας.

Μετά την επιστολή απόγνωσης των κατοίκων, καλούμε για πολλοστή φορά την Κυβέρνηση να αλλάξει επιτέλους τακτική, αφήνοντας την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, ώστε να επανέλθει επιτέλους η νομιμότητα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Επιμένουμε να εφαρμοστεί ο νόμος, όπως και σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, χωρίς εξαιρέσεις, για όλους».