Μ. Κατρίνης: Παραμένει σε ισχύ μια σειρά υπέρογκων χρεώσεων από τις τράπεζες

Εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ μια σειρά υπέρογκων χρεώσεων από τις τράπεζες παρά την ανάκληση των χρεώσεων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και μόνο, υποστηρίζει ο Μιχάλης Κατρίνης, αρμόδιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ για θέματα Ανάπτυξης.

Σε δήλωσή του ο κ. Κατρίνης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αντέδρασε με μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα των παράλογων χρεώσεων και προμηθειών που είχαν ήδη επιβληθεί από τις τράπεζες, καθώς και αυτών που είχαν προαναγγελθεί να ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου. Και αυτή η αντίδραση προήλθε μετά την πίεση που άσκησε το Κίνημα Αλλαγής, αναδεικνύοντας το ζήτημα στη Βουλή, ανταποκρινόμενο στις διαμαρτυρίες των ενώσεων καταναλωτών και των απλών πολιτών.

Ωστόσο, όπως τονίζει, «παρά την ανάκληση των χρεώσεων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και μόνο, σε περιορισμένο αριθμό απομακρυσμένων περιοχών και μόνο, εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ μια σειρά υπέρογκων χρεώσεων».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρει τη χρέωση για ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ τρίτης τράπεζας που κυμαίνεται από 2,5 έως 3 ευρώ, ανεξαρτήτως ποσού.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ προσθέτει πως παραμένει ανοιχτό, όσο δε διαψεύδεται, το ζήτημα επιβολής νέων χρεώσεων, όπως για τη χρήση web banking, αλλά και τις τραπεζικές συναλλαγές μέσα από το διαδίκτυο.

«Το θέμα που πρέπει να τεθεί, αλλά η κυβέρνηση αποφεύγει να το θέσει, είναι η δημιουργία ενός ορθολογικού και δίκαιου πλαισίου στη σχέση τραπεζών, πολιτείας και πολιτών που θα πρέπει να υπηρετεί την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τις ορθολογικές και κοινωνικά δίκαιες χρεώσεις και προμήθειες».

Καταλήγει σημειώνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει ένα τέτοιο πλαίσιο, μέσα από θεσμικές διαδικασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και προφανώς, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σύντομα να τρέχει και πάλι πίσω από τις εξελίξεις.

©Πηγή: amna.gr