Κόνσολας : Ο «τουρισμός είναι η δημιουργική Ελλάδα που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο»

Από την πλευρά του, o υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο «τουρισμός είναι η δημιουργική Ελλάδα που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο» και συνέχισε: «Για την Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Αυτό ακριβώς εκφράζει ο τουρισμός, είναι η δημιουργική Ελλάδα. Αυτή που στάθηκε όρθια στα χρόνια της μεγάλης κρίσης, η Ελλάδα της εξωστρέφειας και της ευελιξίας, η Ελλάδα που μπορεί και στέκεται στα πόδια της και ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο».

Υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι «η βαριά μας βιομηχανία, η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και κερδίζει. Είναι ο τομέας που συνεισφέρει στην αύξηση του ΑΕΠ, στην απασχόληση», ενώ εστιάζοντας στην ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας επισήμανε: «η δική μας ευθύνη είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει να είναι ο τουρισμός το μεγάλο και συγκριτικό πλεονέκτημα αυτής της χώρας. Με τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων και την προσέλκυση επενδύσεων μεγάλης κλίμακας, με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ουσιαστική αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης».

Στο περίπτερο του ΕΟΤ που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, για τον εορτασμό της σημερινής ημέρας, προσέρχεται πλήθος κόσμου και ενημερώνεται για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αλλά και τις δράσεις του ΕΟΤ. Την ίδια στιγμή σε video wall παρουσιάζονται και οι επικοινωνιακές καμπάνιες της χώρας μας, που όλο αυτό το διάστημα έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην προσέλκυση επισκεπτών στην Ελλάδα.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.