Μ. Βρετανία: Η Τερέζα Μέι συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για τη Συρία

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, κάλεσε εκτάκτως σήμερα το υπουργικό της συμβούλιο προκειμένου να θέσει προς συζήτηση το θέμα της στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας μετά τις αναφορές που υπήρξαν για επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα.

Η Μέι έχει ήδη δηλώσεις ότι η Βρετανία επιθυμεί να συμμετάσχει σε τυχόν ενέργειες που διεξαχθούν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σε απάντηση της ύποπτης επίθεσης στη Δαμασκό, ενώ έχει τονίσει κατ’ επανάληψη, ότι η χρήση χημικών όπλων «δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

Αυτή στιγμή, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία διαβουλεύονται την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων την ίδια στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε με χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter ότι στέλνει πυραύλους που θα πλήξουν την περιοχή.

Στόματα κλειστά για τα υποβρύχια

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας, αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές που θέλουν υποβρύχια του βασιλικού ναυτικού να έχουν μεταβεί στην περιοχή εξοπλισμένα με πυραύλους, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης καλούν το κοινοβούλιο να ψηφίσει υπέρ της στρατιωτικής δράσης.

Θυμίζουμε ότι ακτιβιστές και διασώστες στη Συρία, αναφέρουν ότι μια χημική επίθεση που ξεκίνησε από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε μια περιοχή κοντά στη Δαμασκό το Σάββατο, σκότωσε περισσότερους από 40 ανθρώπους. Οι καταγγελίες διαψεύστηκαν από τη συριακή κυβέρνηση.

Πηγή: Associated Press