Μαγεμένες γιορτές – Άναψε το δέντρο στην Αριστοτέλους

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψε απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανοίγοντας την αυλαία των φετινών «Μαγεμένων Γιορτών».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κρατώντας μια μπαγκέτα, παρουσία της ερμηνεύτριας Άλκηστις Πρωτοψάλτη, διευθύνοντας τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου έδωσε το σύνθημα για τη φωταγώγηση του σαγηνευτικού χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Το εντυπωσιακό φυσικό έλατο, ύψους 17 μέτρων, στολίζουν χιλιάδες λαμπιόνια και θα βρίσκεται για όλη την εορταστική περίοδο στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης, αποπνέοντας δέος και λάμψη.

Η γιορτή άρχισε με το σάλπισμα από τις τρομπέτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε εμφάνιση του συνόλου Piandaemonium με 6 πιάνα με ουρά επί σκηνής και 12 διακεκριμένους πιανίστες. Στην συνέχεια και σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου, οι πολίτες απόλαυσαν άριες και μελωδίες από τέσσερις λυρικές τραγουδίστριες. Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στην πλατεία ώστε να απολαύσουν τις μοναδικές εκδηλώσεις και να ζήσουν από κοντά τη χριστουγεννιάτικη μαγεία της φωταγώγησης του δέντρου.

Ακολούθησε συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στα “γιορτινά” έχουν στολιστεί και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, με τον πεζοδρόμο της Αγίας Σοφίας να “μαγνητίζει” τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών, χάρη στον μπλε “ουρανό”.

Αύριο, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, φωταγωγείται το Δέντρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Πλατεία Δικαστηρίων, όπου και θα αποτελέσει πόλο έλξης κατά τη διάρκεια των γιορτών για μικρούς και μεγάλους. Ήδη όλα είναι έτοιμα στην πλατεία, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, και τα δεκάδες χριστουγεννιάτικα σπιτάκια περιμένουν να υποδεχτούν τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες. Η νύμφη του Θερμαϊκού έχει βάλει τα γιορτινά της και είναι πραγματικά πανέμορφη. Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει, και η διάθεση των πολιτών φαίνεται να έχει ανέβει. Το γιορτινό πνεύμα των ημερών δίνει την ιδανική ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν τη χριστουγεννιάτικη μαγεία και να θέσουν νέους στόχους για τη νέα χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους:

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει στην κατάμεστη πλατεία, με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η Βούλα Πατουλίδου με γιορτινή διάθεση
Ο Κωνστάντίνος Ζέρβας, φανερά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των εκδηλώσεων
Το έλατο των 17 μέτρων στέκει αγέρωχο και αποπνέει δέος