Μάγκικη νίκη – Ο ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου στο βόλεϊ

Μάγκικη νίκη! Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μεγαλειώδη ανατροπή και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ, με νίκη με 3-2 σετ επί του Ολυμπιακού, στο Final-4 της Ρόδου.

Οι παίκτες του Ντανιέλε Ρίτσι αν και βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πανηγυρίσουν έξαλλα κόντρα σε όλους και σε όλα, την μεγάλη αυτή πρόκριση.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση μετά την απόφαση του ΠΑΟΚ να παραδώσει τα δελτία 15 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν έξαλλοι με την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού πίσω από τους πάγκους και απείλησαν ότι θα πάρουν την ομάδα και θα φύγουν.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον ΠΑΟΚ οι Κουμεντάκης και Ουτσίκοφ

Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ με αρκετές χαμένες επιθέσεις πήγαιναν μαζί στο σκορ για αρκετή ώρα. Η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο 8-7 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ μετά από χαμένο σερβίς του Σαφράνοβιτς.

Με τον Αλεξίεφ να είναι εντυπωσιακός σε μπλοκ και επίθεση η ομάδα του Μουνιόθ έφτασε στο 16-10 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μετά από άσο του Οϊβάνεν. Ο Ρίτσι με τριπλή αλλαγή προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα αξιόπιστος από την γραμμή του σερβίς και πήρε σχετικά άνετα το πρώτο σετ με 25-19 μετά από χαμένο σερβίς του Σακόγλου.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο σετ. Οι θεσσαλονικείς με άσο του Βάλκιερς έκανε το 4-0 αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε αμέσως σε 4-4. Ο Κουμεντάκης σηκώνοντας το επιθετικό βάρος για την ομάδα του έδωσε το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ στον ΠΑΟΚ με 8-5.

Ο ΠΑΟΚ είχε μοναδική πληγή στο δεύτερο σετ τα χαμένα σερβίς, σε ένα γενικότερα κακό παιχνίδι, αφού οι δυο ομάδες έχαναν πολύ συχνά σερβίς. Μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός με τον Αλεξίεφ κατάφερε να πλησιάσει μειώνοντας σε 15-13 με μπλοκ άουτ του Βούλγαρου αλλά το χαμένο σερβίς του Μπέμε έδωσε και πάλι στον ΠΑΟΚ προβάδισμα τριών πόντων για το 16-13 του δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει το προβάδισμα μέχρι την τελική ευθεία του σετ. Με διαδοχικά μπλοκ άουτ του Ράουβερντινκ ο Ολυμπιακός κατάφερε να πλησιάσει με 22-20 αλλά ο Ουτσίκοφ και ένα λάθος του Αλεξίεφ έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να φτάσει στο σετ μπολ. Ο Αλεξίεφ και πάλι μείωσε για τον Ολυμπιακό προσωρινά προτού ο Γκιόν Μαρτίνεζ με ωραία πάιπ κάνει το 25-22 και δώσει το σετ στον ΠΑΟΚ.

Τα καλά σερβίς του Οϊβάνεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να χτίσει διαφορά με το ξεκίνημα του τρίτου σετ. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 5-1 με μπλοκ του Πετρέα, για να κάνουν το 8-5 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και το χαμένο σερβίς του Κουμεντάκη.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 12-6 με τον Αλεξίεφ προτού ο ΠΑΟΚ με τον Σαφράνοβιτς στην γραμμή του σερβίς μειώσει σε 12-9. Οι Πειραιώτες όμως με τον Αλεξίεφ και τον Πετρέα σε πρώτο χρόνο έκαναν το 16-12 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοκαθεδρία στο σετ χωρίς ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά. Ο Ζουπάνι με ωραία επίθεση έκανε το 25-19 και έδωσε το σετ στον Ολυμπιακό.

Μαζί ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο τέταρτο σετ. Καμία από τις δύο δεν κατάφερε να πάρει σημαντική διαφορά με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 8-7 και να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με δύο σερί πρώτους χρόνους του Τακουρίδη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αποφασισμένη και δεν άφησε το προβάδισμα να φύγει από τα χέρια της. Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι κατάφερε με τον Τακουρίδη στο μπλοκ και τους Κουμεντάκη, Ουτσίκοφ στην επίθεση ισοφάρισε σε 2-2 σετ οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο κρίσιμο πέμπτο σετ μετά το αρχικό 6-6 ένα μπλοκ του Κουμεντάκη και ένας πρώτος χρόνος του Τακουρίδη έδωσαν προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που έκανε το 9-6 μετά από επίθεση του Ουτσίκοφ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει αλλά το «ασπρόμαυρο» μπλοκ ήταν απροσπέλαστο με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση με 15-8 και ακόμη ένα μπλοκ από τον Τακουρίδη.

Τελικό αποτέλεσμα: 25-19, 22-25, 25-19, 22-25, 8-15

ΠΗΓΗ: ARENAFM.GR