Μακρόν: “Η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα σε περίπτωση που απειληθεί από την Τουρκία”

Την στήριξή της στην Ελλάδα θα δείξει η Γαλλία στην περίπτωση που υπάρξει απειλή από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην Ελλάδα, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «η αμυντική συνεργασία και η αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προτεραιότητα για τη χώρα του» και πρόσθεσε ότι «όπως η Γαλλία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη Μεγάλη Βρετανία, σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί εξωτερική απειλή, το ίδιο θα κάνει και με την Ελλάδα. Γι’ αυτό έχω ενημερώσει σχετικά και τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα».

“Δεν μπορούν να αφεθούν μόνες οι χώρες πρώτης γραμμής”

Τέλος σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι «η Γαλλία θα προτείνει την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, καθώς όπως είπε, δεν γίνεται να αφεθούν μόνες τους οι χώρες πρώτης γραμμής να διαχειριστούν το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών».