Μακρόν: «Όταν είστε αδύναμοι, ο ισχυρός Πούτιν το αισθάνεται»

«Πολύ ισχυρό άνδρα» χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιώντας ότι «δε θα πρέπει ποτέ να δείχνουμε τις αδυναμίες μας απέναντί του».

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εντάσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στις σχέσεις της Δύσης με τη Μόσχα, οι οποίες έχουν φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο.

«Είναι ένας πολύ ισχυρός άνδρας, ένας ισχυρός πρόεδρος», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να δείχνουμε αδυναμία απέναντι στον πρόεδρο Πούτιν. Όταν είστε αδύναμοι, το αισθάνεται».

Παραδέχτηκε το σεβασμό του στον Πούτιν ο Μακρόν

«Είναι ισχυρός και έξυπνος, αλλά όχι και αφελής, συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας πως ο Ρώσος ομόλογός του «έχει εμμονή με τις παρεμβάσεις στις δημοκρατίες μας» και πως «παρεμβαίνει παντού, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, για να αποσταθεροποιήσει τις δημοκρατίες. Γιατί πιστεύει ότι είναι καλό για τη χώρα του».

Συνεχίζοντας να περιγράφει το προφίλ του Πούτιν, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος «θέλει μια μεγάλη Ρωσία» και συμπλήρωσε: «Οι άνθρωποι είναι υπερήφανοι για την πολιτική του. Είναι υπερβολικά σκληρός με τις μειονότητες και με τους αντιπάλους του, έχει μια αντίληψη για τη δημοκρατία που δεν ταυτίζεται με τη δική μου».

Κλείνοντας τη σχετική αναφορά του, μάλιστα, παραδέχτηκε: «Τον σέβομαι. Το παραδέχομαι. Είμαι ξεκάθαρος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ