Μαντσίνι: «H νίκη για τα παιδιά του Bambin Gesù»

«Ήμασταν πολύ καλοί, ευχαριστώ τους φιλάθλους στο Olimpico που μας υποστήριξαν, αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ λαμπεροί. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στα παιδιά του νοσοκομείου Bambin Gesù », ήταν τα πρώτα λόγι του Ιταλού ομοσπονδιακού προπονητή Ρομπέρτο Μαντσίνι στα μικρόφωνα της RaiSport, μετά τη νίκη (2-0) επί της εθνικής μας, στα προκριματικά του Euro 2020, που εξασφάλισε στους Ιταλούς την συμμετοχή τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.
 «Δεν πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασύρεται. Εγώ κοντά στο ρεκόρ διαδιχικών νικών του Πιτόριο Πότσο; Εκείνος ήταν θρύλος γιατί κέρδισε δύο Παγκόσμια Κύπελλα», είπε. 
 «Ελπίζω α επιστρέψουν οι μαγικές βραδιές του Italia ’90 στο Olimpico και πως τον Ιούνιο θα είναι πιο όμορφα», πρόσθεσε. « Όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι, η Ελλάδα δεν ήθελε να παίξει. Στο πρώτο μισό αναγκαστήκαμε να  αλλάζουμε πολύ την μπάλα, στο δεύτερο τα πράγματα πήγαν καλύτερα. Αισθάνομαι καλά να δουλεύω με όλους , από την πρώτη μέρα που έφτασα, έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχω κάνει τους παίκτες να πιστεύουν στις ικανότητές τους. Ίσως δεν υπάρχει απόλυτο αστέρι, αλλά για μένα οι παίκτες υπάρχουν. Είμαι μια ομάδα χαρακτήρων που παλεύει και παίζει, κάτι που είδαμε  στο δεύτερο ημίχρονο».
 

Α. Βαζογιάννης

©Πηγή: amna.gr