Μαρκέλλα: Γιατί της έδωσαν κοκαΐνη και διεγερτικά

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για την υπόθεση της αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Οι αρχές προβληματίζονται από το κοκτέιλ των ναρκωτικών που ανιχνεύθηκε στο αίμα της μικρής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην 10χρονη χορηγήθηκε ένας αρκετά επικίνδυνος συνδυασμός, σύμφωνα με τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων που δόθηκαν χθες Τρίτη, στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τις ουσίες αυτές τις είχε λάβει πρόσφατα. Ο ακριβής χρόνος που της χορηγήθηκαν αυτές οι ουσίες θα διαπιστωθεί τις επόμενες ημέρες. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δώσουν απαντήσεις στα πολύ κρίσιμα ερωτήματα, αναμένεται να γίνουν γνωστά την Παρασκευή.

Κοκτέιλ κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών

Πρόκειται πάντως για το κοκτέιλ, που ονομάζεται «speedball», το οποίο είναι ένας συνδυασμός κατασταλτικών και διεγερτικών τα οποία δρουν ανεξάρτητα.

Τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στο κοριτσάκι, προκαλούν αμνησία από τη μια και μείωση των αναστολών από την άλλη. Την ίδια ώρα η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό, ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρούν την άκρη και να απαντήσουν στο ερώτημα εάν οι δράστες χορήγησαν τις ουσίες αυτές, γνωρίζοντας τι ακριβώς προκαλούν στον οργανισμό και εάν ναι, να καταλάβουν και τα κίνητρα της απαγωγής.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της γυναίκας που έκανε την απαγωγή της Μαρκέλλας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οι αρχές εκτιμούν ότι πλέον έχει φύγει από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και έχει κατευθυνθεί προς τη νότια Ελλάδα.

Εμπλέκεται και δεύτερο άτομο

Την ίδια ώρα εξετάζεται ένα ακόμα άτομο. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησε τη γυναίκα, ώστε να πετύχει την απαγωγή του κοριτσιού, με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει εμπλοκή ενός προσώπου από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας στην υπόθεση της απαγωγής.

Ο αδερφός της ζητά την επιμέλεια του παιδιού

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα Ανηλίκων ο μεγάλος αδελφός της, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της 10χρονης.

© politic.gr