Μάρτυρες για το βίντεο περί χρήσης χημικών στην Συρία θα φέρει η Ρωσία

Σε μια αρκετά σημαντική ανακοίνωση αναφορικά με την φερόμενη ως χημική επίθεση που διεξήχθη στην Συρία, προέβη πριν από λίγη ώρα η ρωσική αντιπροσωπεία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Twitter, η αντιπροσωπεία σκοπεύει να προσκομίσει μάρτυρες από την Συρία που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο της οργάνωσης «Λευκά κράνη» στην πόλη Ντούμα.

Μάλιστα, το γεγονός αυτό αναμένεται να διεξαχθεί την Πέμπτη, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου όπου θα παρέχεται η δυνατότητα να καταβληθούν ερωτήσεις προς τα πρόσωπα αυτά.

Δεν είναι φορά που αμφισβητείται η χρήση χημικών στην Συρία

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι πλαστό. Στο παρελθόν, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΧΟ Αλεξάντρ Σούλγκιν, είχε αναφέρει ότι Ρώσοι εμπειρογνώμονες οι οποίοι είχαν οργώσει την περιοχή όπου φαίνεται να διεξήχθη η χημική επίθεση δεν είχαν βρει καμία ένδειξη ότι αυτό πράγματι συνέβη, αλλά αντίθετα, είχαν βρει άτομα που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο, το οποίο είχε παρουσιασθεί ως αποδεικτικό στοιχείο της επίθεσης με χημικά όπλα που είχε γίνει στην Ντούμα.