Με 12 ομιλητές και τέσσερις performances,  το “TEDxUniversityofMacedonia”

Με 12 ομιλητές, τέσσερις performances και διαδραστικά workshops πραγματοποιείται φέτος στις 30 Νοεμβρίου το “TEDxUniversityofMacedonia”, με σύνθημα “Reboot”, τη διαδικασία επανεκκίνησης ενός συστήματος δηλαδή, με στόχο τη δημιουργία μιας εναλλακτικής, βελτιωμένης παραδοχής της πραγματικότητας. Μεταξύ των ομιλητών που θα ανέβουν στο κόκκινο χαλί είναι οι Θωμάς Τσουλιάς και Κωνσταντίνος Ρέππας από τον οργανισμό “Afixis”, που έχει ως στόχο να αναδιαμορφώσει την εκπαίδευση με πρωτοποριακούς τρόπους, ο Στέλιος Παρλιάρος γνωστός ζαχαροπλάστης και συγγραφέας, ο Στέφανος Καμπέρης, πρόεδρος της ομάδας εθελοντών «Omnes», που δημιούργησε το staramaki, η Ζενιώδη Ζωή, μαέστρος, πιανίστα και νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Maximilian Jabs, ιδρυτικό μέλος του “Biking borders project”, μέσω του οποίου κατάφερε να χτίσει ένα σχολείο στη Γουατεμάλα και πολλοί ακόμα. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Θανάσης Αλευράς.
Το TEDxUniversityofMacedonia είναι ένας θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά. Αποτελεί ανεξάρτητη διοργάνωση, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του TED, με σκοπό το έναυσμα για αλλαγή και δράση. Παράλληλα, κατά τους διοργανωτές του, πρόκειται για το μεγαλύτερο νεανικό event της Βορείου Ελλάδος, έχοντας σημαντική δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το TEDxUniversityofMacedonia κάνει Reboot εκτός των άλλων γιατί επιστρέφει σε έναν γνώριμο χώρο, αυτόν του ΝΟΗΣΙΣ, του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε φιλοξενήσει και στο παρελθόν τον οργανισμό. “Μια μικρή αλλαγή μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την δημιουργία μιας νέας προοπτικής στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ζούμε την πραγματικότητα. Αυτό το έναυσμα θα προσπαθήσει να δώσει το έβδομο TEDxUniversityofMacedonia στις 30 Νοεμβρίου” υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια για τη διοργάνωση από την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού TEDxUniversityofMacedonia

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το “Πρακτορείο 104,9 FM”

©Πηγή: amna.gr