Με «ένα όνειρο τρελό» ταξιδεύουμε στο teaser της «Ευτυχίας»

Από τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο

 

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Όνειρο Απατηλό» συστηνόμαστε στον κόσμο της «Ευτυχίας», της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του Άγγελου Φραντζή («Ακίνητο Ποτάμι», «Σύμπτωμα») – της πρώτης σε παραγωγή της εταιρίας Tanweer, η οποία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

 

 

Στο teaser παρελαύνει όλο το cast της ταινίας, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Κάτια Γκουλιώνη να ενσαρκώνει τη δημιουργό σε διαφορετικές φάσεις της ζωής της. Μεταξύ άλλων εμφανίζονται επίσης ο Θάνος Τοκάκης στο ρόλο του επιστήθιου φίλου της Λουκά, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης που υποδύεται τον δεύτερο σύζυγο της Παπαγιαννοπούλου, ενώ τις κόρες της Μαίρη και Καίτη ενσαρκώνουν οι Ευαγγελία Συριοπούλου και Λίλα Μπακλέση, αντίστοιχα.

 

 

Το σενάριο υπογράφει η Κατερίνα Μπέη και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της «Ευτυχίας»:

«Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο».

 

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

 

©Πηγή: amna.gr