Φωτογραφία Αρχείου

Με περισσότερους από 100 πυραύλους η επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Δαμασκό

Με περισσότερους από 100 πυραύλους πραγματοποιήθηκε η επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Δαμασκό σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Interfax», το οποίο επικαλείται πηγές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ωστόσο «ένας σημαντικός αριθμός» από αυτούς αναχαιτίστηκε από τις συριακές δυνάμεις και την αντιαεροπορική άμυνας της χώρας, όπως επισημαίνεται.

«Περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρούζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα εναντίον συριακών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ρωσικής προέλευσης η Συριακή αεράμυνα

Μπορεί ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία να εξαπέλυσαν περισσότερους από 100 πυραύλους στη Δαμασκό, παρόλα αυτά «ένας σημαντικός αριθμός» από τους πυραύλους αυτούς καταρρίφθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για την ιστορία η Συρία αναχαίτισε τους πυραύλους χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που είχε παραχθεί από τη Σοβιετική Ένωση και στον οποίο περιλαμβάνεται το πυραυλικό σύστημα Buk.