Με συνοδεία 17 διμοιριών ΜΑΤ στη Μυτιλήνη ο Τσίπρας

Δρακόντεια μέτρα τάξης και φύλαξης θα υπάρχουν την Πέμπτη στη Μυτιλήνη για την παρουσία και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου.

Στο νησί του Αιγαίου θα μεταβούν από την Αθήνα 17 διμοιρίες ΜΑΤ, ενώ όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της Λέσβου αλλά και της Χίου θα βρίσκονται επί ποδός για να μη δημιουργηθούν επεισόδια.

Το διήμερο συνέδριο θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην αυλή της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο για τα οχήματα.

Απεργία, κλείσιμο καταστημάτων και συλλαλητήριο

Στη Μυτιλήνη και στο περιθώριο της παρουσίας του πρωθυπουργού έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική στον ΦΠΑ αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Μάλιστα την Πέμπτη, ημέρα ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, αποφασίστηκε απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων του νησιού, συλλαλητήριο στον χώρο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και αποχή όλων των φορέων από τις θεματικές συνεδριάσεις του συνεδρίου.
Παρόμοιο θα είναι και το κλίμα στη Χίο, αφού στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ και με την συμμετοχή εκπροσώπων της περιφερειακής ενότητας Χίου, του δήμου Χίου, του Επιμελητηρίου, του Δικηγορικού Συλλόγου και των σωματείων της δύναμης της ΟΕΒΕ, αποφασίσθηκε:

  • Παγχιακή απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων της Χίου, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018.
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου, στις 11 το πρωί της Πέμπτης όπως επίσης και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στην Μυτιλήνη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαΐου 2018.