Μέι: Δεν δεχτήκαμε πιέσεις από τις ΗΠΑ για τις αεροπορικές επιδρομές

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, σε ομιλία της νωρίτερα στην βουλή των κοινοτήτων στο Γουέστμινστερ ξεκαθάρισε από την πλευρά της ότι η επίθεση της χώρας εναντίον στόχων στην Συρία δεν έγινε έπειτα από πιέσεις της ηγεσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, η δυτική συμμαχία της Γαλλίας και της Βρετανίας με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, διεξήγαγαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων στην Συρία ως αντίποινα στην επίθεση όπως ισχυρίζονται που διεξήγαγε ο πρόεδρος Άσαντ της Συρίας με χημικά όπλα.

«Η Βρετανία δεν δέχτηκε πιέσεις από τις ΗΠΑ»

Νωρίτερα, πρωθυπουργός Μέι δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας της ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν δέχτηκε πιέσεις από τις ΗΠΑ, αλλά αντιθέτως η επίθεση έγινε προς το εθνικό συμφέρον της χώρας.

«Δεν το κάναμε αυτό επειδή ο πρόεδρος Τραμπ μας το ζήτησε, το κάναμε αυτό επειδή πιστεύαμε ότι ήταν το σωστό που έπρεπε να γίνει. Υπάρχει μια ευρεία διεθνής στήριξη για τη δράση που αναλάβαμε».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση να γίνει νέα επίθεση από πλευρά της Βρετανίας εάν αποδειχθεί στο μέλλον ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, η Μέι απάντησε: «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει για την αποφασιστικότητά μας να εγγυηθούμε ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε μια κατάσταση όπου η χρήση των χημικών όπλων γίνεται μια κανονικότητα».

Παράλληλα όμως η ίδια δέχεται οξεία κριτική στην χώρα της εξαιτίας του ότι παρέκαμψε το κοινοβούλιο στη λήψη μιας τόσο κρίσιμης απόφασης. Η ίδια απάντησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ασφάλειας των επιχειρήσεων και από την ανάγκη μιας ταχείας αντίδρασης στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Συρία.