ΜέΡΑ 25: Η σημερινή απεργία είναι η πρώτη πράξη αντίστασής μας σε αυτό που έρχεται

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή γενική απεργία και στις κινητοποιήσεις της, καλεί με ανακοίνωσή του τους εργαζόμενους το ΜέΡΑ 25, ενώ υποστηρίζει ότι «δεν πρόκειται για “μία ακόμη απεργία” αφού όλες οι πληροφορίες που διακινεί η κυβέρνηση στη διαδικασία της διαβούλευσης σχετικά με το “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο που έρχεται περιγράφουν μια αντεργατική ονείρωξη άνευ προηγουμένου, μια συστηματική απόπειρα εξάλειψης κάθε δυνητικής αντίστασης στη μέγιστη δυνατή αυθαιρεσία».

«Η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας είναι καθολική: εισάγονται περαιτέρω προσκόμματα ώστε να θεωρηθούν άκυρες οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ηλεκτρονική ψηφοφορία δήθεν ώστε να υπάρχει “ανεμπόδιστη καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες και στην άσκηση του σχετικού δικαιώματός τους” (την ώρα που η ίδια κυβέρνηση επιθυμεί να καταργήσει την απλή αναλογική) αλλά με μόνο σκοπό την παρακώλυση των διαδικασιών, νομοθετείται το φακέλωμα των συνδικαλιστών με τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, καταργούνται στην πράξη οι κλαδικές συμβάσεις – οι κατεδαφιστικές αλλαγές δεν έχουν τελειωμό. Αφελής στόχος, η θεά Ανάπτυξη με κάθε (ανθρωπο)θυσία, με την ακύρωση εργασιακών δικαιωμάτων που κάποτε θεωρούνταν αυτονόητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.

Επίσης, σημειώνει: «Οι αλλαγές αυτές έρχονται μετά από μια δεκαετία κρίσης και μνημονίων – όπου κανείς θα φανταζόταν ότι δεν έχει μείνει πλέον κάτι για να κατεδαφιστεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει άλλη γνώμη. Στα χρόνια του Μνημονίου είδαμε πολλές κυβερνήσεις να φέρνουν στη Βουλή με… delivery τις προσταγές, επιθυμίες και φαντασιώσεις των ολιγαρχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων ως προς τα εργασιακά δικαιώματα και την περιστολή τους – καμία όμως κυβέρνηση δεν το έπραξε με τόσο μπρίο και ενθουσιασμό όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήδη από τις πρώτες τροπολογίες της και τώρα με το νομοσχέδιο που έρχεται».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.