Μεταφέρονται σε camp στα Διαβατά οι πρόσφυγες από την πλατεία Αριστοτέλους

Σε camp των Διαβατών μεταφέρονται με λεωφορεία του δήμου Θεσσαλονίκης οι πρόσφυγες που είχαν καταλύσει από χθες στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πρόκειται για περίπου 60-70 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων είναι και μικρά παιδιά που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας.

Το camp των Διαβατών προκρίθηκε αρχικά για τις οικογένειες, καθώς τα παιδιά ειδικά είναι πολύ ταλαιπωρημένα και εκεί υπάρχει ιατρείο, ενώ στα Λαγκαδίκια δεν υπάρχει χώρος για την φιλοξενία επιπλέον προσφύγων απ’ τους ήδη υπάρχοντες.

Σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Η αύξηση των προσφυγικών ροών από τον Έβρο οδήγησε στην απόφαση για πραγματοποίηση σύσκεψης στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και θα παραστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Ανησυχία για το θέμα εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος τόνισε σε συνέντευξη Τύπου πως: «Ενώ δεν περιμέναμε καινούργιες ροές και θεωρούσαμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα για την ένταξη των προσφύγων, έχουμε πλέον τις ροές από τον Έβρο. Δεν χωράνε οι άνθρωποι εκεί, το υπουργείο είχε πάρει απόφαση να κλείσει κάποια camps. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι κοντά να ζήσουμε μέρες του 2015».