Μέτρα ασφαλείας στο camp στα Λαγκαδίκια ζητά ο δήμαρχος

Να ληφθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια, καθώς και στην τοπική κοινότητα, ζητά ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, με κατεπείγον έγγραφό του προς το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειακό Συντονιστή Β. Ελλάδος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αφορμή για το αίτημα του δημάρχου αποτελούν τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (7/5) στο camp και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, ενός εξ αυτών σοβαρά.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση στο camp στα Λαγκαδίκια

Όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο του κ. Καραγιάννη, η κατάσταση εντός του camp είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με συνεχείς συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφορετικής καταγωγής. Προβλήματα όμως καταγράφονται και εκτός της δομής.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά υπογραμμίζει στην επιστολή του το κλίμα φόβου που επικρατεί στους κατοίκους της περιοχής, λόγω της έκρυθμης κατάστασης εντός του Κέντρου αλλά και των περιστατικών παραβατικότητας με μικροκλοπές και απειλές που σημειώνονται εντός του χωριού.

Η ραγδαία αύξηση των προσφύγων τις τελευταίες ημέρες, εξάλλου, σε συνδυασμό με τη μη ύπαρξη επαρκούς αστυνομικής δύναμης για έναν τόσο μεγάλο αριθμό (περισσότερα από 600 άτομα φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο camp), έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία.

Τι ζητά ο δήμαρχος Λαγκαδά

Αυτό που ζητά ο δήμος Λαγκαδά είναι η άμεση λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αποσυμφόρηση του Κέντρου Φιλοξενίας Λαγκαδικίων, την ενίσχυση της αστυνόμευσης και τη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκεται σήμερα εντός του Κέντρου είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αρχικό σχεδιασμό και τις προδιαγραφές με τις οποίες δημιουργήθηκε η δομή και είναι απολύτως ανομοιογενής ως προς τη χώρα προέλευσης και την οικογενειακή κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνύπαρξή τους.