Μια βάρκα «κατέπλευσε» ως άλλη ελπίδα σε ένα ραφτάδικο αλληλεγγύης

Μια βάρκα που μετέφερε την ελπίδα σε πρόσφυγες οι οποίοι κατέπλευσαν στη Χίο, έγινε υλικό νέας προσδοκίας για κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση, όταν μετατράπηκε σε τσάντες από μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης που υποστηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

“ Σε συνεννόηση με οργανώσεις από τη Χίο, παραλάβαμε στην Κατερίνη, για τους σκοπούς της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “ Περί Έργων”, μια πλαστική βάρκα μέσα σε ένα κουτί. Αφού την πλύναμε- είχε ακόμη άμμο κολλημένη πάνω της- και την καθαρίσαμε, την κόψαμε και φτιάξαμε τσαντάκια. Θέλοντας δε να αναδείξουμε το κοινωνικό μήνυμα που περικλείει η προσπάθειά μας, τυπώσαμε στο ταμπελάκι αυτών των αντικειμένων “ made of materials from refugee boats crossing the Aegean sea” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βασιλική Πανάγου, πρόεδρος της “ Περί Έργων” που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες εργαστήρι ραπτικής στην Κατερίνη και παράγει αντικείμενα “ φτιαγμένα από ανθρώπους που διατρέχουν τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού”.

Σκοπός της Κοιν.Σ.Επ. που ιδρύθηκε από το σωματείο “ Περιχώρησις”, είναι να ενισχύσει πρακτικά μέσω της αλληλέγγυας οικονομίας, άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής και θρησκευτικών πεποιθήσεων, εκπαιδεύοντάς τα στον τομέα της κοπτικής και ραπτικής και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης, ώστε να μπορέσουν μέσα από αυτή την κοινή προσπάθεια, να ορθοποδήσουν. Σύμφωνα με την κ. Πανάγου, η συνεταιριστική επιχείριση χρηματοδοτείται από το “ Women’s World Day of Prayer, German committee” και το μικρό ραφτάδικο αλληλεγγύης, με τις 10 ραπτομηχανές, λειτουργεί καθημερινά, 9 με 1 το μεσημέρι, σε ισόγειο χώρο, δίπλα στα ΚΤΕΛ Κατερίνης.

 

©Πηγή: amna.gr