Μηνύματα εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και κομμάτων μετά τη δοξολογία στον ΙΝ Αγ. Δημητρίου

Στα μηνύματα της ημέρας αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους εκπρόσωποι κομμάτων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας: «Είναι διπλή μέρα χαράς, διπλή μέρα γιορτής για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Γιορτάζει τον Άγιο Δημήτριο, προστάτη και πολιούχο της που έζησε και μαρτύρησε σε αυτά εδώ τα χώματα. Γιορτάζει όμως και την απελευθέρωσή της», είπε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε: «Η απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό έγινε ως επιστέγασμα των αγώνων του έθνους. Δικό μας χρέος, η δική μας γενιά να μην αφήσει λευκές σελίδες στην ένδοξη ιστορία της χώρας αυτής της γης. Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε για να έχουμε την πόλη και τη χώρα μας στον αγώνα της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, σημείωσε: «Η καρδιά της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη, γιορτάζει σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωσή της. Τιμά τους απελευθερωτές και αναλαμβάνει το χρέος να διαδώσει παντού, σε όλο τον κόσμο, ότι η κληρονομιά είναι της Μακεδονίας, είναι ελληνική. Χρόνια πολλά στη Δημητρούλα, στον Δημήτρη, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εκπροσώπησε ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ο οποίος υπογράμμισε: «Εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ  να εκφράσουμε τις ευχές μας στη Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της για υγεία και δύναμη με ανθρωπιά, ευαισθησία και αλληλεγγύη. Η Θεσσαλονίκη, η πόλη μας η πρωτεύουσα της Μακεδονίας συναντά τις προκλήσεις του μέλλοντος με γνώση των προβλημάτων, με βαθιά πίστη στην αξιοσύνη των ανθρώπων της και με απόλυτο δυναμισμό για τους αγώνες που θα συνεχιστούν όπως και οι διεκδικήσεις. Χρόνια Πολλά».

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης τόνισε: «Η καλύτερη τιμή την ημέρα απελευθέρωσης μιας πόλης είναι να της δώσεις προοπτική στο μέλλον και στους πολίτες της να δώσεις την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μπορούμε όλοι μαζί αυτό να το κάνουμε. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες».

Ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζει η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη. Και βέβαια σε μια τέτοια λαμπρή γιορτή, η σκέψη μας βρίσκεται, εκτός από τους προγόνους μας και τις θυσίες που έκαναν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, και στο μέλλον αυτής της πόλης. Στο πώς όλοι μαζί σε συνεργασία, με συνεννόηση, θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη μητρόπολη που θα στηρίζεται στο εμπόριο, στην καινοτομία, που θα υποστηρίζει και θα βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών που ζουν αλλά και που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη. Εμείς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε ταγμένοι ακριβώς σ’ αυτό τον στόχο. Χρόνια πολλά σε όλους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σήμα των μακεδονικών προϊόντων, επισήμανε: «Η Μακεδονία είτε με “k” τη γράψει κανείς, είτε με “c”, είτε με κεφαλαία είτε με μικρά γράμματα, είτε με ίσια είτε ανάποδα, είναι μία και είναι ελληνική».-

©Πηγή: amna.gr