Φωτ. αρχείου

Μήνυση κατοίκων της Πάτρας σε Δήμο, Περιφέρεια και υπουργούς

Στην απόφαση να καταθέσουν μήνυση κατά του Δήμου, της Περιφέρειας και των υπουργών για το μεταναστευτικό προχώρησαν κάτοικοι της Πάτρας.

Η μηνυτήρια αναφορά έχει σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Πάτρας εξαιτίας της παρουσίας μεταναστών.

Μετά τη συνεδρίαση των προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο αγώνας τους για την λύση του προβλήματος, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους για την εισβολή μεταναστών στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, και ρωτούν το Δήμο σε ενέργειες προτίθεται να προβεί για την περιφρούρησή του.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρονται τα εξής:

«Μετά τη συνεδρίαση των προέδρων των Εκπολιτιστικών Συλλόγων του Νοτίου Διαμερίσματος αποφασίστηκαν:

1) Την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι και στην ευρύτερη περιοχή στο Νότιο Διαμέρισμα από την παρουσία των μεταναστών.

2) Ερώτηση προς τον Δήμο Πατρέων τι προτίθεται να κάνει για την περιφρούρηση των Παλαιών Σφαγείων μετά την εισβολή των μεταναστών στον χώρο?

3) Καλούμε Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους να πιέσουν την κυβέρνηση για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των μεταναστών στην Πάτρα.

4) Ο Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι αποφάσισαν ότι ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής μας θα συνεχιστεί αμείωτος μέχρι την επίλυση του προβλήματος.

Συντονιστική Επιτροπή Εκπολιτιστικών Συλλόγων Νοτίου Διαμερίσματος».