Μειώθηκε η ποινή του παιδεραστή φλαουτίστα

Μειώθηκε στο μισό η ποινή του 63χρονου παιδεραστή μουσικού που ασέλγησε σε δύο κορίτσια ηλικίας 8 και 10 ετών, λόγω του πρότερου έντιμου βίου. Ο φλαουτίστας είχε καταδικαστεί αρχικά με ποινή φυλάκισης 30 χρόνων και έξι μηνών και τώρα έπεσε στα 14 χρόνια και έξι μήνες. Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου εξέφρασε με οργή την αντίθεσή του για τις νέες διατάξεις του ποινικού κώδικα και ζήτησε την καταδίκη του 63χρονου παιδεραστή.

«Ποιος θα ήθελε το παιδί του να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι δυο ανήλικες;», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός. «Τι θα πούμε σε αυτή τη μάνα και σε αυτόν τον πατέρα;» Ο 63χρονος φλαουτίστας κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης σε ασέλγεια, της πορνογραφίας και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοκατοχής, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Ο μουσικός καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και έξι μηνών. Το έγκλημά του είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Αύγουστο του 2017 και σόκαρε το πανελλήνιο.

Λεπτομέρειες που σοκάρουν

Με σθένος εξέφρασε την αντίθεσή του με την μικρότερη ποινή ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Μάλιστα αποκάλυψε λεπτομέρειες από τις αποτρόπαιες πράξεις του φλαουτίστα, που σόκαραν το δικαστήριο.

«Δεν μου καταλείπεται απολύτως καμία αμφιβολία, δεν έχω καμία αμφιβολία στη δικαστική μου συνείδηση, ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε θωπείες στην ανήλικη Α. στα χέρια στην αρχή, στους μηρούς και αυξάνοντας σταδιακά την ένταση θώπευε το παιδί στον πρωκτό μέσα από τα ρούχα ενώ τοποθέτησε το χέρι της ανήλικης στο μόριο του», ανέφερε για την περίπτωση της 10χρονης.

Ο εισαγγελέας συνέχισε με λεπτομέριες από την ασέλγεια που υπέστη το 8χρονο κοριτσάκι. «Προέβαινε σε θωπείες στην 8χρονη αρχικά στα χέρια και στο κεφάλι και μετά μέσα από τα ενδύματα στην περιοχή του στήθους και των γενετικών οργάνων, τη φιλούσε στο λαιμό και έτριβε το γενετικό του μόριο στην πλάτη του κοριτσιού».

Μιλώντας για το υλικό παιδικής πορνογραφίας που είχε στην κατοχή του ο καθηγητής μουσικής ανέφερε τα εξής:

«Απαθανάτισε, αποτύπωσε σε υλικό φορέα και έβαλε σε ψηφιακό δίσκο τον οποίο έκρυβε στο χρηματοκιβώτιο και με ειδικό πρόγραμμα τα ντυμένα κορίτσια τα απέγδυε και ζούμαρε στις επίμαχες περιοχές. Αν αυτό δεν είναι παιδική πορνογραφία τότε τι είναι;».

Ξεκαθάρισε επίσης πως οι πράξεις του κατηγορουμένου είναι κακουργηματικές και δεν εμπίπτουν στο άρθρο 337 του νέου ποινικού κώδικα που αντιμετωπίζει τις θωπείες ως πλημμέλημα.

Ο εισαγγελέας απευθύνθηκε στους δικαστές, λέγοντας τα εξής : «Εάν κάνεις θωπείες, ψαύσεις με σκοπό να ικανοποιήσεις την γενετήσια σου επιθυμία τότε το αδίκημα εμπίπτει στο άρθρο 339 και τιμωρείται με κάθειρξη. Δεν το είπε καλά ο νομοθέτης, θα το πει αύριο καλύτερα ο Άρειος πάγος. Και θα είναι τομή σας να το πείτε εσείς με την απόφαση σας». Τέλος αναφέρθηκε στα λόγια της μητέρας του ενός κοριτσιού που είχε πει με αγανάκτηση και θλίψη : «Έχασε το παιδί μου την παιδικότητα, την παιδική του αθωότητα»!

Μειώθηκε η ποινή του παιδεραστή φλαουτίστα