Μητσοτάκης για την απεργία στο μετρό: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται»

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους» έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter σχολιάζοντας την πρωινή στάση εργασίας στο μετρό.

Στην ίδια ανάρτηση ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε πως άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας.

«Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» συμπλήρωσε στο tweet του ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια»

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «δεν θα ανεχτεί 21 άτομα -που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές θέσεις- να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο πολίτες».

«Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία» πρόσθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια. «Είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο» ανέφερε συγκεκριμένα.

Η απεργία έφερε… ταλαιπωρία

Ταλαιπωρία που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες περίμενε τους οδηγούς που κινήθηκαν νωρίτερα στην Αττική από την απόφαση των εργαζομένων του Μετρό -που ελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας- να κρατήσουν καθηλωμένους στους κεντρικούς σταθμούς μέχρι τις 10 τους συρμούς του Μετρό λόγω στάσης εργασίας μετά τη μετακίνηση συναδέλφων τους από τις θέσεις που είχαν τοποθετηθεί.

Αποτέλεσμα ήταν τα προβλήματα να δημιουργηθούν από τις 7 το πρωί και να χρειαστεί τα ρολόγια να δείξουν 10:30 για να υπάρξει μια βελτίωση στην εικόνα των κεντρικών οδικών αξόνων.

Δείτε το ποστ της Attiki Odos Traffic: