Μητσοτάκης: Nέα εποχή για την Ελλάδα

«Μια νέα αισιόδοξη εποχή έρχεται για την Ελλάδα και μας επιτρέπει να αδράξουμε τις ευκαιρίες που έχει να προσφέρει το μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σαγκάη με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 60 Ελλήνων και δεκάδων Κινέζων επιχειρηματιών θα έχει ως στόχο να τονώσει το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας με νεες επενδύσεις ή επέκταση των υφιστάμενων και στις δυο χώρες.

Αναφέρθηκε στην εντολή του ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση για αποκατάσταση της ανάπτυξης, προσέλκυση επενδύσεων και εξασφάλιση ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα οικονομικού περιβάλλοντος. Τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει να οδηγήσει την χώρα σε μια εποχή βιώσιμης ευημερίας.

Κατά την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός θα επανασυστήσει τη χώρα στη δεύτερη οικονομία του πλανήτη στέλνοντας παράλληλα νέο ηχηρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει οριστικά σελίδα μετά από τη δεκαετή οικονομική κρίση.

Το πυκνό πρόγραμμά του στη Σαγκάη περιλαμβάνει σημαντικές συναντήσεις που κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόσο στο επιχειρηματικό φόρουμ όσο και στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo την Τρίτη, όπου η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες, θα δείξει το νέο πρόσωπο της χώρας διαβεβαιώνοντας ότι δικαίως παρουσιάζεται ως ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις.

Η επέκταση της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά στη βάση μιας ρεαλιστικής νέας συμφωνίας, οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των κινεζικών κολοσσών ZTE και AliBaba, και οι επαφές με τους επικεφαλής της Τράπεζας της Κίνας και της Εμπορικής και Βιομηχανικής Τράπεζας της ασιατικής αυτής χώρας καταδεικνύουν τη σημασία αυτής της τετραήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Σαγκάη.

Και όλα αυτά μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

 

©Πηγή: amna.gr