Μονιμοποιήσεις στο δημόσιο υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Το τελευταίο του χαρτί για να αντιστρέψει το κλίμα στην κοινωνία παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόμενος μονιμοποιήσεις στο δημόσιο εφόσον το επιτρέψουν οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Με σύνθημα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», ο Πρωθυπουργός τουίταρε πως θέλει να αποκαταστήσει… επαγγελματικά τους εργαζόμενους στη φύλαξη, στην καθαριότητα, στη σίτιση και τον ιματισμό στο δημόσιο τομέα.

Στο καινούργιο τηλεοπτικό σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου τονίζεται ότι με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας για τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων, «επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα».

Ο Τσίπρας κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων

«Όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολικά κτίρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ., πολλές φορές απλήρωτοι, διατηρούν τη δουλειά τους και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει. Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη» ήταν το μήνυμα που επιχείρησε να περάσει μέσω twitter ο πρωθυπουργός, κλείνοντας το μάτι στους εργαζόμενους που απασχολούνται στους συγκεκριμένους κλάδους.

Δείτε εδώ το νέο σποτ του Μεγάρου Μαξίμου:

Εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας για τις κατηγορίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης και ιματισμού στο δημόσιο τομέα