Φωτογραφία Αρχείου

Μόσχα: «Ο Ρωσικός στρατός μπορεί να αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση»

Με την προειδοποίηση πως «ο ρωσικός στρατός μπορεί να αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση» απάντησε η Μόσχα, μέσω του αντιπροέδρου της επιτροπής άμυνας και ασφάλειας της Δούμας, Αλεξέι Κοντράτιεφ, στις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ περί «έξυπνων» αμερικανικών πυραύλων στη Συρία.

«Φυσικά, δεν θα μείνουμε άπραγοι σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχει ένας στολίσκος στη Μεσόγειο, (χερσαίες) αντιαεροπορικές δυνάμεις, (πύραυλοι) S-300, S-400, μπορεί να χρησιμοποιηθούν αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir» δήλωσε σχετικά ο Κοντράτιεφ, εξηγώντας πως η Μόσχα δεν θα παραμείνει θεατής εφόσον κινδυνεύσει η ζωή Ρώσου στρατιώτη.

«Ανεύθυνες οι δηλώσεις Τραμπ»

Ο Κοντράτιεφ αφού πρώτα υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση, χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις δηλώσεις Τραμπ περί «έξυπνων πυραυλικών επιθέσεων», τονίζοντας πως εφόσον οι ΗΠΑ θέλουν να τεστάρουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα λάβουν και την κατάλληλη απάντηση. «Θα πρέπει να δούμε τι είδους έξυπνους πυραύλους διαθέτουν… Η Ρωσία έχει ικανοποιητικά όπλα. Αν προσπαθήσουν να τα τσεκάρουν, θα λάβουν την ανάλογη απάντηση», είπε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.