Πιέρ Μοσκοβισί: «Αναζητούμε τρόπους εποπτείας της Ελλάδας μετά το μνημόνιο»

Τον τρόπο και τον τύπο εποπτείας της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου αναζητούν οι Βρυξέλλες σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

«Επειδή πολλές από τις δεσμεύσεις του προγράμματος θα εξακολουθήσουν να υλοποιούνται πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα πρέπει επίσης να υπάρξει ένας κατάλληλος τύπος εποπτείας μετά το πρόγραμμα.» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ.

Ο γάλλος Επίτροπος ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι μετά το τέλος του προγράμματος δε θα υπάρχουν μνημόνια στην Ελλάδα.

Τελική αξιολόγηση πριν το τέλος του προγράμματος

Το τελευταίο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος αποτελεί απομένει σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί, με την αξιολόγηση όπως τόνισε να είναι απαραίτητο να γίνει πριν το… φινάλε.«Οι επόμενοι μήνες αποτελούν το τελευταίο μέρος της εποχής των μνημονίων, η οποία ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια την άνοιξη του 2010. Έχει απομείνει μόνο μία τελική αξιολόγηση που πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τελειώσει το πρόγραμμα το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι θα γίνει εξίσου ομαλά όπως η τρίτη αξιολόγηση, υπό την προϋπόθεση ότι το καλό εποικοδομητικό κλίμα που έχει καθορίσει τη συνεργασία μας τους τελευταίους μήνες θα διατηρηθεί από όλους τους εταίρους».