Μπακογιάννη: «Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια»

Για σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το Μαξίμου αλλά και για την πεποίθησή της ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα είναι καθαρή, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής τη ΝΔ μίλησε στο Epsilon TV και για μία σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως τα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό αλλά και το ζήτημα με τις φρεγάτες.

Αρχικά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε: «Δεν υπάρχει στρατηγική θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Δεν μπορείς όμως να αποκλείσεις ένα ατύχημα, από αυτή την ένταση που υπάρχει».

Οσον αφορά την κράτηση των δύο ελλήνων αξιωματικών σε φυλακή της Ανδριανούπολης η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ελπίδες αποφυλάκισής τους πριν τις τουρκικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

«Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή;»

Τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα με το θέμα των γαλλικών φρεγατών δεν έμειναν ασχολίαστα από την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είναι εικόνα της κυβέρνησης αυτής; Αναγγέλλεις κάτι όταν ολοκληρώνεται η συμφωνία. Δεν θα υπάρξει μίσθωση φρεγατών».

Απαισιόδοξη ωστόσο εμφανίστηκε και στο θέμα εξεύρεσης λύσης για το Σκοπιανό. «Στράβωσε το Σκοπιανό από την αρχή. Την απόφαση του Βουκουρεστίου την είχα γράψει εγώ. Αν τα Σκόπια δεν λύσουν το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα, δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ. Το erga omnes είναι σαφές. Ίδιο όνομα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτό όμως απαιτεί αλλαγή του συντάγματος τους».

Τέλος η κα Μπακογιάννη επανέλαβε για ποιους λόγους η ΝΔ ζητάει να γίνουν εκλογές. «Γιατί είναι η μόνη ελπίδα σοβαρότητας για την χώρα».